Socialrådgiver

Line Alrø Brath Jensen, socialrådgiver på Svanevig Hospice og Hospicegården Filadelfia

“Her er der tid til, at jeg kan tale med patienter og pårørende om præcis det, de har behov for”

Hvilke opgaver har du som socialrådgiver på hospice?

”Først og fremmest tilbyder jeg råd og vejledning til både patienter og pårørende. Det kan f.eks. være omkring økonomi; har patienten og en ægtefælle fælleskonti, skal der ansøges om sum ved kritisk sygdom eller lignende. Jeg sætter mig også ind i, hvilke legater en patient evt. selv kan søge hos f.eks. Kræftens Bekæmpelse.

Der kan også være behov for at tale om testamente. Jeg udarbejder det ikke, men jeg kan være med til at stille spørgsmål til patienten, så vedkommende kan begynde at afklare, om der skal udarbejdes testamente, og hvad der evt. skal medtages i det. Jeg kan også være behjælpelig med udarbejdelse af fuldmagt til diverse, digital arv samt evt. koder til f.eks. computer, eBoks, sociale medier mm.

Jeg vejleder ofte omkring ansøgning til forskellige ting, som f.eks. plejebolig samt hjælpemidler.

Derudover har jeg selvfølgelig mange samtaler med patienter og pårørende om alt mellem himmel og jord – det være sig både praktiske og personlige emner. ”

Hvad laver du så ikke?

”Som sagt udarbejder jeg ikke testamenter. Jeg tager mig heller ikke af at hjælpe med at sælge ejendomme, ligesom jeg ikke forholder mig til helt konkrete økonomiske anliggende – som f.eks. om, hvem der skal arve, og hvor meget. ”

Hvordan kan patienter og pårørende kontakte dig, når du nu har din gang på to hospicer?

”De er altid meget velkomne til at kontakte mig på mail, som hedder lineaj@filadelfia.dk eller ringe direkte til mig på telefon 9357 1802”.