Åbent Hospice – Vores Hospice

“Åbent Hospice – Vores Hospice” – et kulturtilbud i efteråret og vinteren 2018-19

Vores ønske er at åbne hospice mere for mennesker i vores lokalområde. Vi vil gerne byde indenfor til foredrag og snakke, som på forskellige måder har livet og døden i centrum.

Alle arrangementer – fraset arrangementet den 9. oktober – koster 75 kr., som går til betaling af foredragsholder og kaffe/te og en kage.

Tilmelding er nødvendigt, da vi har en øvre begrænsning på, hvor mange vi kan være i vores Multisal.

Tilmelding kan ske på telefon 5444 5434 eller mail: kontakt@svanevighospice.dk

Programmet ser ud som følger:

 • 23 august 19-21: Hvordan påvirker dialekter den måde vi taler om smerte, død, håb og glæde – dialektforsker Michael Ejstrup fortæller. Pris: 75 kr. inkl. kaffe/te og kage.
 • 9. oktober 19-21: Debat om aktiv dødshjælp med oplæg fra Henrik Gade Jensen, tidl. medlem af Etisk Råd, debattør og præst. Tilmelding via FOF/Sydøst eller Teologihøjskolen.
 • 15. november 19-21: ”Når eventyret er slut”, fortællinger og sange om de store følelser, om liv og død og ikke mindst om længsel og kærlighed – historiefortæller Marianne Christensen og musiker Niss Sticker. Pris: 75 kr. inkl. kaffe/te og kage.

  Aftenen er støttet af Statens Kunstfond.
 • 7. februar 19-21.30: Samtalecafé om håb: Hvad er håb? Hvad er forskellen mellem håb og drømme? Hvilken betydning har håb for et menneske? Det er nogle af de spørgsmål, vi sammen skal være nysgerrige på. Aftenen bliver en samtalecafe – et mødested for mennesker, der har lyst til at blive klogere på livets væsentlige spørgsmål i samvær og dialog med andre. Det er både tankevækkende, sjovt og lærerigt – og alle kan være med. Michael Højlund Larsen, Master i filosofisk vejledning, styrer aftenen. Pris: 75 kr. inkl. kaffe/te og kage.
  Aftenen er støttet af Støtteforeningen for Svanevig Hospice.
 • 9. april 19-21.30: Aftenen handler om børn og unge og deres sorg i forbindelse med en nærtståendes sygdom og død. Psykolog Marie Magne Brixtofte fra Det Nationale Sorgcenter kommer og fortæller om, hvordan man kan foreberede børn og unge på at skulle miste en, der står dem nær. Marie Magne Brixtofte vil lægge op til debat og refleksion. Aftenen er både for privatpersoner, der har børn eller unges sorg tæt inde på livet, og for lærere og pædagoger.
  Pris: 75 kr. inkl. kaffe/te og kage.
  Arrangementet er støttet af Nordea-fonden. 
 • 26. maj kl. 10.30-16.30: SvanevigTour – vandretur (ca. 10 km.) til Hunseby Kirke med fortælling om kirken og vandringers spirituelle karakter ved præst Gitte Sylvest. Vi spiser medbragte madpakker ved Hunseby Kirke. Derfra går vi videre til Maribo og går om bord i Museumsbanen, hvis damplokomotiv kører os tilbage til Bandholm Station.  Pris: 75 kr. inkl. vand, frugt, kaffe/te og kage.
  SvanevigTouren er støttet af Lions Sydlolland.