Åbent Hospice – Vores Hospice

Program for Åbent Hospice sæson 2 – efterår/forår 2019-20

Åbent Hospice er støttet af Folketidende

 • 2. september kl. 19-21: “Hvordan lever man med sine døde?” Foredrag med journalist og forfatter Esben Kjær. Aftenen vil tage udgangspunkt i Esben Kjærs nye bog “Døden – en overlevelsesguide: En eksistentiel håndbog til efterladte”, og Kjær vil komme med sine bud på værktøjer og konkret viden, der kan hjælpe nuværende og kommende efterladte til at komme igennem sorgen
  Aftenen foregår i samarbejde med AOF Lolland.
 • 3. oktober kl. 19-21: En aften i selskab med forfatter Stine Buje. Da Stine Bujes mor blev uhelbredeligt syg, skulle Stine finde en måde at få talt med hende om alle de ting, hun gerne ville nå at vide. Om sin mor. Og om sig selv. Stine kommer og fortæller om, hvad hun gjorde, og om hvordan man kan finde en måde at tale om alt det svære. Stine Buje har skrevet bogen “Snak på livet løs”.
 • 19. november kl. 19-21: “Hvad gør livet værd at leve” – det giver sognepræst i Sankt Nikolai Kirke i Nakskov, Jesper Vigant, et oplæg omkring, hvorefter han lægger op til debat.
  Aftenen foregår i samarbejde med Teologihøjskolen og FOF.
 • 20. februar kl. 19-21: “Kan overtoner mon høres med vores øre fra livets allerdybeste klang?”
  Et åbent poetisk spørgsmål stillet af Svanevigs egen musikterapeut Hanne Raffnsøe, der denne aften i februar tager os med på en musikalsk og fabulerende rejse rundt i sine erfaringer fra arbejdet med musik på Svanevig – og musik i det hele taget. Aftenen vil både indeholde fællessang, fortælling og smagsprøver på musikkens mulige lindrende indvirkning – nu og her. Vel mødt til dette Åbent Hospice arrangement i selskab med musikkens væsen.
 • AFLYST – pga. den aktuelle risiko for coronasmitte har vi valgt at aflyse arrangementet. Det vil forhåbentligt blive gennemført på et senere tidspunkt.
  19. marts kl. 19-21: Kunsten og Døden – har du lyst til at blive klogere på, hvordan kunstnere har visualiseret og omsat temaet om døden gennem tiden? Denne aften sætter kunsthistoriker og formidler på Fuglsang Kunstmuseum, Fleur Wetterholm fokus på kunstnernes personlige erfaringer med døden, samt på døden set i en samfundsmæssig sammenhæng. Fleur vil undervejs også præsentere udvalgte kunstværker fra ældre tid og op til i dag.
  Aftenen foregår i samarbejde med Støtteforeningen for Svanevig Hospice.
 • AFLYST – pga. den aktuelle risiko for coronasmitte har vi valgt at aflyse arrangementet. 
  7.maj kl. 16.30 til 21: Vandring til Østofte Kirke – vi starter gåturen til Østofte Kirke på Svanevig Hospice, hvor vi synger en sang og tanker op med vand og frugt mm. Derefter går turen gennem skoven til Østofte Kirke, hvor præst Hans Maaløe venter os. Først spiser vi vores medbragte madpakker, derefter vil Hans Maaløe, som ud over at være præst også er terapeut, tale med os om “Vejen gennem sorgen til et godt liv”. Derefter går turen tilbage til Svanevig Hospice. Har man kun lyst til at gå den ene vej – ca. 6,5 km – kan man blive kørt tilbage til hospice.

 

Tilmelding er nødvendigt, da vi har en øvre begrænsning på, hvor mange vi kan være i vores Multisal.

Tilmelding kan ske på telefon 5444 5434 eller mail: kontakt@svanevighospice.dk