Program for Åbent Hospice sæson 7
– efterår ’24

Åbent Hospice er støttet af Folketidende

 • Torsdag den 29. august kl. 19-21: Hjælp i den sidste tid – ved vores hospicesygeplejerske Ulla Lillemæhlum og vores fysioterapeut Ingeborg Niemeijer

Formålet med kurset er at oplyse og give viden om den sidste del af livet, om døden og tiden derefter. Målet med denne øgede viden er, at deltagerne kan føle sig bedre rustede til at hjælpe og støtte sig selv og andre i tiden før, under og efter døden.

KURSETS INDHOLD

Kursets hoved-emner:

 • Fakta om døden
 • Hvad er palliation
 • Helhedssyn på lidelse og smerte
 • Psykiske dimensioner
 • Sociale og juridiske dimensioner
 • Eksistentielle og åndelige dimensioner
 • Fysiske dimensioner
 • Når døden nærmer sig – dødsprocessen
 • Det praktiske, om at sørge, børn og døden

Aftenen koster 100 kr. inklusive kaffe/te og kage.
Tilmelding skal ske på telefon 5444 5434 eller mail: kontakt@svanevighospice.dk 

 

 • Torsdag den 5. september kl. 19-21: Lad os tale om døden – ved Jacob Birkler, filosof, tidligere formand for Etisk Råd, forfatter, debattør og foredragsholder
  Foredraget er en del af vores tilbud på årets Nationale Hospicedag.

Lad os tale om døden som en del af livet.

Døden behøver ikke at være skræmmende, farlig, frygtelig eller deprimerende. Døden kan tværtimod give kraft til vores liv, hvis vi tør at lukke den ind, mener Jacob Birkler, som denne aften vil åbne for en dialog om, hvordan vi ved at samtale om døden lettere kan træffe beslutninger, når døden kommer tæt på, og vi kan ændre vores indstilling til døden til gavn for os selv, vores nærmeste og mennesker, vi drager omsorg for.

“Lad os tale om døden” giver et grundlag for at kvalificere samtalen om døden ved at vise vej til et sprog, der kan gøre døden mere omgængelig. Døden er et livsvilkår, og samtaler om døden kan gøre den tid, hvor døden nærmer sig, bedre og mere afklaret. Måske kan samtalen ændre måden, vi lever på.

Aftenen koster 100 kr. inklusive kaffe/te og kage.
Tilmelding skal ske på telefon 5444 5434 eller mail: kontakt@svanevighospice.dk 

Aftenen sker i et samarbejde med Støtteforeningen for Svanevig Hospice.

 

 • Torsdag den 26. september kl. 19-21: “Ikk’ for sjov” – kom og hør standupkomiker Geo fortælle om sit eget forløb med kræft, og hvordan humor hjalp ham en del af vejen

Denne aften vil Geo med humor og uden selvhøjtidelighed fortæller om det at være kræftpatient, og om samtidig at holde fast i sig selv som far, mand og komiker. Om at få en benhård behandling og om at tro på, man kommer godt ud på den anden side.
Geos fortælling er vedkommende, varm, sårbar, tankevækkende, inspirerende og ikke mindst underholdende.

Komikeren Geo fik i efteråret 2011 konstateret testikelkræft. Han blev opereret, erklæret rask og optrådte i julen som vært på Kræftens Bekæmpelses store indsamlingsshow, ComedyAid.

Til Geos halvårs rutinekontrol fandt lægerne en spredning til lungerne hvilket resulterede i endnu en operation fulgt op af ni ugers opslidende kemobehandling. Det blev ni uger med smerte, mistet hår, tunge tanker – og grin. For ja, humoren blev Geos våben i kampen mod kræften.

Geo fortæller tragikomisk om pinlige sædprøver, om portører som vil have jokes på operationsgangen, om kønsbehåring som falder af (det er der da ingen, der har fortalt???) og om kun at ville have frosne ærter til morgen-, middag- og aftensmad.

Foredraget er baseret på Geos bog af samme navn.

Aftenen koster 100 kr. inklusive kaffe/te og kage.
Tilmelding skal ske via hjemmesiden hos AOF  eller på telefon: 2485 5704

Aftenen sker i et samarbejde med AOF/Lolland.

 

 • Torsdag den 24. oktober kl. 19-21: Fortællinger om HÅB – en aften med levende mundtlig fortællekunst med Dorte Futtrup, fortæller og forfatter

Dorte er kendt for sine stærke eksistentielle fortællinger om liv, død, kærlighed og tilgivelse.

Til denne aften har hun sammensat et program med livskraft og håb som omdrejningspunkt.

Om at finde livets mening i form af en bille i en kokasse eller på sin egen havesti…

Aftenen koster 100 kr. inklusive kaffe/te og kage.

Tilmelding skal ske på telefon 5444 5434 eller mail: kontakt@svanevighospice.dk

 

 • Lørdag 23. november kl. 10-16: Julegospelworkshop med Karina Fredensborg

Julegospelworkshop med Karina Fredensborg
Der kan være mange grunde til at melde sig til en gospelworkshop. Måske elsker du bare at synge, måske har du hørt andre fortælle om den glæde og energi, man selv får indeni, når man synger i kor med andre. Denne julegospelworkshop er for alle, også dem, der er nybegyndere og ikke har nogen særlige forudsætninger.

Alle kan være med. Der kræves ingen kendskab til noder. Vi skal synge uptempo gospel, som får blodet i årene til at bruse af sted, men vi skal også synge smukke julegospelballader, der kan røre os.
Vi slutter dagen med en lille uformel koncert for patienter og pårørende.

Dagen koster 150 kr. inklusive frokostbolle, vand, frugt, kaffe/te og kage.

Tilmelding skal ske på telefon 5444 5434 eller mail: kontakt@svanevighospice.dk