Åbent Hospice – Vores Hospice

Program for Åbent Hospice sæson 3 – efterår 2020

Åbent Hospice er støttet af Folketidende

 • 24. september kl. 19-21: Jes Dige “Børns sorg skal ikke fikses. Den skal italesættes”
  Sorg er ikke en sygdom, og der kan ikke sættes tid på, hvor længe man sørger. Et barn, der oplever sorgen ved at miste, vil resten af livet kunne opleve, at forskellige oplevelser bringer minder frem, som både kan vække glæde og sorg. Sorgen er blevet et grundvilkår i barnets liv, og det kræver støtte og omsorg fra barnets nære omgivelser, som desværre ofte ikke føler sig rustet til opgaven. Frygten for at sige noget forkert tager over, og mange vælger i stedet tavshed eller forsøger at trøste med vendinger som ”Du skal nok komme over det”.
  Denne aften vil Jes Dige hjælpe os til at finde ud af, hvordan vi bedst hjælper et barn i sorg.
  Selv har Jes Dige igennem 25 år arbejdet med børn i sorg. Først gennem sit mangeårige samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, og nu hos SKYGGEBØRN. Det var Jes, der stod bag oprettelsen og driften af de allerførste samtalegrupper i Danmark. Han er ligeledes initiativtager til foreningen SKYGGEBØRN, og er i dag direktør og daglig leder.
  Arrangementet sker i samarbejde med Støtteforeningen for Svanevig Hospice.
  Tilmelding kan ske på telefon 5444 5434 eller mail: kontakt@svanevighospice.dk
 • 8. oktober kl. 19-21: Søren Vester “Det gode liv i et yderområde”
  I yderområder har vi højt til himlen og kort til naturen. Men husker vi at skønne på mulighederne for at skabe det gode liv? For os selv og for vores lokalsamfund. Hvordan skaber man overhovedet et godt liv med masser af livskvalitet? Og hvad vil livskvalitet sige for lige netop dig?
  Søren Vester, designer og moderne bonderøv fra Thise i Salling vil denne aften fortælle om og lægge op til debat om livskvalitet og det gode liv på landet. Han vil give eksempler på, hvordan man kan se mulighederne, hvor man bor. Hvordan man kan være en del af et fællesskab, en del af et livscyklus og bare være sig selv midt i fællesskabet.
  Arrangementet er et samarbejde med AOF/Lolland, og det er hos dem, man skal købe billetter. Det kan gøre her
 • 12. november kl. 19-21: Merete Bandak “Døden er stor… men livet er større”.
  For fem år siden døde Merete Bandaks mand, præst Christian Bandak, pludselig. Det fik Merete til at skrive en bog om om pludselig død, krise, tomrum, eksistentiel nedtur, åndelig rystelse og forsøg på at koble sig ind igen i samfundets basale funktioner og mellemmenneskelige relationer. Denne aften vil Merete lægge op til en snak om, hvad vi gør, når håbet til livet svinder og bliver på størrelse med en myg. Hvad vi stiller op, når andre har mistet, og vi ikke aner, hvordan vi kan trøste. Når vi lammes ved udsigten til egen død. Når det i det hele taget er svært at forholde sig til påstanden: Døden er stor, men livet er større.
  Arrangementet er et samarbejde med FOF og Teologihøjskolen, og det er hos dem, man skal købe billetter. Det kan gøres her: Teologihøjskolen eller her FOF