Åbent Hospice – Vores Hospice

Program for Åbent Hospice sæson 2 – efterår/forår 2019-20

Åbent Hospice er støttet af Folketidende

 • 2. september kl. 19-21: “Hvordan lever man med sine døde?” Foredrag med journalist og forfatter Esben Kjær. Aftenen vil tage udgangspunkt i Esben Kjærs nye bog “Døden – en overlevelsesguide: En eksistentiel håndbog til efterladte”, og Kjær vil komme med sine bud på værktøjer og konkret viden, der kan hjælpe nuværende og kommende efterladte til at komme igennem sorgen
  Aftenen foregår i samarbejde med AOF Lolland.
 • 3. oktober kl. 19-21: En aften i selskab med forfatter Stine Buje. Da Stine Bujes mor blev uhelbredeligt syg, skulle Stine finde en måde at få talt med hende om alle de ting, hun gerne ville nå at vide. Om sin mor. Og om sig selv. Stine kommer og fortæller om, hvad hun gjorde, og om hvordan man kan finde en måde at tale om alt det svære. Stine Buje har skrevet bogen “Snak på livet løs”.
 • 19. november kl. 19-21: “Hvad gør livet værd at leve” – det giver sognepræst i Sankt Nikolai Kirke i Nakskov, Jesper Vigant, et oplæg omkring, hvorefter han lægger op til debat.
  Aftenen foregår i samarbejde med Teologihøjskolen og FOF.
 • 20. februar kl. 19-21: Musik til lindring og glæde – en aften med Svanevig Hospices musikterapeut, Hanne Raffnsøe. Hanne fortæller om sit arbejde med musik på Svanevig Hospice, og om musikkens indflydelse på vores krop og sjæl. Aftenen vil byde på både musik og sang.
 • 19. marts kl. 19-21: Kunsten og Døden – har du lyst til at blive klogere på, hvordan kunstnere har visualiseret og omsat temaet om døden gennem tiden? Denne aften sætter kunsthistoriker og formidler op Fuglsang Kunstmuseum, Fleur Wetterholm fokus på kunstnernes personlige erfaringer samt på døden set i en samfundsmæssig sammenhæng. Fleur vil undervejs også præsentere udvalgte kunstværker fra ældre tid og op til i dag.
  Aftenen foregår i samarbejde med Støtteforeningen for Svanevig Hospice.
 • 7.maj kl. 16.30 til 21: Vandring til Østofte Kirke – vi starter gåturen til Østofte Kirke på Svanevig Hospice, hvor vi synger en sang og tanker op med vand og frugt mm. Derefter går turen gennem skoven til Østofte Kirke, hvor præst Hans Maaløe venter os. Først spiser vi vores medbragte madpakker, derefter vil Hans Maaløe, som ud over at være præst også er terapeut, tale med os om “Vejen gennem sorgen til et godt liv”. Derefter går turen tilbage til Svanevig Hospice. Har man kun lyst til at gå den ene vej – ca. 6,5 km – kan man blive kørt tilbage til hospice.

 

Tilmelding er nødvendigt, da vi har en øvre begrænsning på, hvor mange vi kan være i vores Multisal.

Tilmelding kan ske på telefon 5444 5434 eller mail: kontakt@svanevighospice.dk