Program for Åbent Hospice sæson 7
– forår ’24

Åbent Hospice er støttet af Folketidende

  • Torsdag den 22. februar 19-21: Støt og forstå pårørende til alvorligt syge – ved Marie Lenstrup, formand for
    og medstifter af Foreningen Pårørende i Danmark

Det er slemt at være alvorligt, måske livstruende syg. Men det er heller ikke så nemt at være nær pårørende til et menneske i den situation. Marie Lenstrup, som i sit arbejde har fokus på de pårørendes egen trivsel, sætter ord på de belastninger og reaktioner, som mange pårørende oplever.

Belastningerne kan gøre pårørende skrøbelige på forskellig vis, og så bliver venner og bekendte måske bekymrede for at komme til at sige det forkerte.

Men ifølge Marie er det eneste, man kan gøre helt forkert, at sige ingenting. Hun giver gode praktiske bud på, hvordan man kan være en god ven og støtte, ikke bare for mennesker ramt af sygdom, men også for de lidt mere usynlige pårørende.

Aftenen koster 75 kr. inklusive kaffe/te og kage.
Tilmelding skal ske på telefon 5444 5434 eller mail: kontakt@svanevighospice.dk

  • Onsdag den 20. marts 19-21: “Det sidste ord” – lær om, hvordan laver man sin egen eller andres livshistorie. når Maria Leerbeck, som lever af at skrive livshistorier, giver fif og gode råd

At nedskrive sin livshistorie og mindes vigtige stunder kan være med til at øge oplevelsen af mening, formål og værdighed i den sidste tid. Samtidig er det skrevne ekstremt værdifuldt for de efterladte i sorgen.

Nogle steder kaldes det også værdighedsterapi – fordi det at skrive sin livshistorie giver mulighed for at tegne sit eget portræt og eftermæle. Men hvordan gør man det i praksis? Hvor starter man? Og hvordan kan vi støtte og vejlede et menneske til netop dette arbejde i den sidste tid?

Maria Lya Leerbeck er stifter af Forlaget Fortæl, og har specialiseret sig i at hjælpe almindelige mennesker med at nedskrive deres livshistorier.
Med foredraget får I en grundlæggende viden om livshistorier samt inspiration og konkrete, brugbare redskaber til, hvordan man selv kan komme i gang med at skrive – eller støtte andre i at gøre det samme.

Aftenen koster 75 kr. inklusive kaffe/te og kage.
Tilmelding skal ske på telefon 5444 5434 eller mail: kontakt@svanevighospice.dk

  • Torsdag den 25. april 19-21: Må kister være himmelblå? – med forfatter til guidebogen “Begravelse for begyndere”, Sisse K. Ibsen

“Begravelse for begyndere” er en guidebo, som forsøger at svare på alt det, vi ikke havde tænkt over, at vi gerne ville vide om begravelser.

Kom og hør om arbejdet med bogen. Kom også og hør, om hvorvidt ‘den gode begravelse’ forandrer sig. Og få svar på spørgsmål som fx om man må holde begravelse derhjemme, hvordan man finder den bedste bedemand, om man må bruge en strandsten på graven, hvad skifteretten egentlig er og kan – og meget mere. Der er god tid til også at svare på dine egne spørgsmål.

Giv eventuelt dit også dit eget besyv med: Hvad skal næste udgave af en guidebog om begravelser huske at fortælle kommende pårørende?

Aftenen koster 75 kr. inklusive kaffe/te og kage.
Tilmelding skal ske på telefon 5444 5434 eller mail: kontakt@svanevighospice.dk