Om os

Livet skal leves hele livet!

På Svanevig Hospice tror vi på, at livet skal leves på allerbedste måde hver eneste dag for vores 14 patienter og deres pårørende.
Det betyder blandt andet, at vi lægger stor vægt på, at der er blomster i både patienternes lejligheder og i fællesrummene. Farver og dufte betyder meget for at have det godt. Og vi lægger vægt på at have morgensang så ofte som muligt, hvor patienter, pårørende, frivillige og personale synger sammen. lige.

Vi er så heldige, at vi har frivillige, som kan både spille og synge, så et par gange om ugen, vil der være smuk musik og også gerne fællessang. Mindst én gang om måneden har vi musikere eller anden optræden ude fra. Det kan være om eftermiddagen eller om aftenen, som det nu passer kunstnerne – som vi i øvrigt er så heldige altid optræder gratis. Og mindst en gang om ugen er der andre aktiviteter for patienter og pårørende – det kan være alt fra banko, ture ud af huset, pandekagebagning, nørkeleftermiddage eller oplæsning.

 

Kunsten på Svanevig

Kunst betyder også meget hos os. Vi har egen kunst, som gennem årene er blevet doneret til os – malerier, skulpturer og keramik. Har man lyst, har vi en lille bog, hvor man kan læse om kunsten og kunstnerne.

Ved siden af vore egen kunst har vi altid en kunstudstilling i en del af huset. Kunstnerne og kunsten skifter hver anden måned. Det kan være malerier, fotos eller skulpturer. Vi prøver at dække så bred en kunstsmag som muligt, så der er noget for alle, der kommer i huset.

Uden de frivillige ville dagene hos os ikke være helt så varierede og sjove, som de er. Det er de frivillige, der tager patienterne med på småture i omegnen, eller bare på en hyggelig gåtur ned til vandet. Det er også de frivillige, der pynter huset til alle højtider, laver temaborde om forår, høst eller jul, det er dem, der bager kager med patienter og pårørende, strikker, læser avisen eller en god bog højt eller tager på cykelture med vores rickshaw-cykel.

Og så er der naturligvis to ting, som om nogle kendetegner Svanevig og det rige liv:
Den gode, hjemmelavede mad og den smukke udsigt over Svanevigens vand.

hospice i Danmark