Patienter og pårørende

Vi ønsker et godt samarbejde med jer som pårørende. I vil til enhver tid kunne bede om hjælp, råd eller vejledning. I er ligeledes velkomne til at ringe til hospice på alle tider af døgnet.

På hospice har vi ingen faste besøgstider. Som pårørende er I derfor velkomne hele døgnet. I er også meget velkomne til at benytte Svanevig Hospices tilbud og faciliteter samt at deltage i de forskellige arrangementer og aktiviteter, der foregår.

Som pårørende er velkomne til at spise med til måltiderne.
Af hensyn til køkkenets planlægning bedes I informere personalet, om I ønsker at spise med, senest kl.10.00 den pågældende dag i hverdagene og senest fredag kl.12.00 for weekender. Dette gælder for både middagsmad og aftensmad.
Som pårørende skal I betale for maden. Der hænger en prisliste i køkken/alrummet ellers spørg personalet.

Specielle eller større arrangementer bedes aftalt med køkkenet i god tid i forvejen af hensyn til planlægning. I weekenderne har køkkenet begrænset kapacitet og kan derfor ikke stille op til ekstra ønsker.

Som pårørende er du/I velkomne til at overnatte. Du kan enten være medindlagt og overnatte i lejligheden, eller du/I kan leje en af vores to gæstelejligheder, det koster 120 kr. pr. person, og I gør selv rent efter jer.
Lejlighederne bliver ofte brugt, så det er en god idé at booke på forhånd, hvis du/I ved, I får brug for overnatning.

Måltider bliver serveret i køkken-alrummet på følgende tidspunkter:

  • Morgenmad kl. 08.00 – 09.30
  • Middagsmad kl. 12.15 – 13.30
  • Eftermiddagskaffe kl. 14.30
  • Aftensmad kl. 18.00 – 19.00
  • Aftenkaffe kl. 20.00

Rygning: Rygning foregår i rygerummet eller på patientens egen terrasse. Patienter, der ønsker at ryge, vil blive hjulpet til rette i rygerummet eller på deres terrasse – om nødvendigt i kørestol eller seng.

Tilbud til pårørende og efterlevende: Den første torsdag i måneden fra kl. 19 til 20.30 er I som pårørende og efterlevende velkomne på Svanevigcafeen til en kop kaffe/te/sodavand og en snak. Om stort eller småt. Der er plads til det hele. Tilmelding er ikke nødvendig. I møder bare op, når og hvis I har tid og lyst. Der vil være mindst én frivillig at tale med, og så vidt det er muligt kan I også komme til at tale med en sygeplejerske.
Det er ind imellem følelsesladede emner, der kommer op på disse aftener, så derfor beder vi om, at børn bliver hjemme – eller er så store, at de kan underholde sig selv i vores stuer eller legerum.