Pedel

Erling Jensen, pedel:

Hvad er dine hovedopgaver på Svanevig?

”Kort fortalt er det drift og vedligeholdelse af bygningerne – indvendigt som udvendigt.

I lejlighederne hos patienterne vil det ofte være småreparationer som en vandhane eller et afløb, der ikke fungerer, eller elektriske installationer, der skal ses efter.

Jeg har været her siden starten i 2010, så efterhånden kender jeg jo huset så godt, at jeg næsten altid ved, hvor en fejl ligger, og hvad der skal gøres ved den. Det er selvfølgelig ikke alt, jeg selv kan gøre, men jeg ved, hvem der så skal ringes til”

Hvordan har du kontakt til patienterne og de pårørende?

”Det sker tit, at patienterne har lyst til en snak, hvis jeg skal ordne et eller andet i deres lejlighed, eller de ser mig ude i haven. Tit tager snakken udgangspunkt i det, jeg lige er i gang med, men så udvikler den sig ofte til at handle om det, de har lavet eller interesseret sig for igennem livet. Det kan også bare være, at vi tager lidt gas på hinanden – måske er jeg i lejligheden samtidig med en sygeplejerske eller rengøringspigerne, og så kan der godt komme lidt ping-pong mellem os. Det kan langt de fleste patienter godt lide.

Hvis en patient har brug for en snak, så er det ikke vigtigt for mig at få slået græs eller skiftet en elpære. En snak kommer altid først.

Jeg tror også, at jeg ofte får en anden snak med patienterne, fordi jeg er mand. Med mandlige patienter bliver det tit en snak om værktøj, eller hvordan man løser en bestemt opgave. Jeg tror, det betyder noget for dem, at de ind imellem kan få lov at være helt almindelige mænd, der taler om mandeting”

Hvad betyder dit job for dig

”Jeg synes, jeg har verdens mest spændende arbejde. To dage er aldrig ens. Og opgaverne er aldrig de samme. De kan spænde fra at blive sendt i byen for at købe et par nylonstrømper – ja, det er faktisk sket en gang – eller en flaske portvin til at finde en læk i varmesystemet eller ordne telefonsystemet. Det er dejligt, det er så alsidigt. Og det er dejligt, at alle faggrupper og frivillige i huset er her, fordi de ønsker at gøre en forskel for vores patienter.”