Pedel

Mark Rømer Winter, pedel:

Hvad er dine hovedopgaver på Svanevig?

”Kort fortalt er det drift og vedligeholdelse af bygningerne – indvendigt som udvendigt. Så søger jeg for at holde brandmateriel ved lige, jeg har ansvaret for de grønne områder. Og så er der alle de større eller mindre opgaver, som dukker op i løbet af en dag: Et toilet, der løber, vand, der ikke fungerer, en væg, der skal males.

Jeg holder rigtig meget af, at dagene ikke er ens, og at jeg aldrig ved, hvordan en arbejdsdag vil gå. Det trives jeg godt med. Jeg får brugt alle dele af mig selv i det her job”.

Hvordan har du kontakt til patienterne og de pårørende?

”Ofte møder jeg patienter og pårørende, fordi der er et eller andet, der skal laves. En kørestol, der skal pumpes, eller en hane, der drypper. Og mens, jeg er i gang med opgaven, så småsnakker vi selvfølgelig. Nogle gange er det alvorlige snakke om deres liv, andre gange er det hyggelig small-talk. Det ender tit med et smil eller et grin.

Når jeg har tid, kører jeg også rigtig gerne en tur med patienterne på vores rickshaw-cykel. Det giver altid en masse positiv snak, når vi kører ud i naturen. Jeg kan godt lide at tage i mod de muligheder, der byder sig. Gribe nuet”.

Hvad betyder dit job for dig

”For mig er det vigtigt, at jeg går glad på arbejde. Og det gør jeg her. Hver eneste dag. Jeg synes, jeg er havnet på den helt rigtige hylde. Endnu en gang. Jeg trives med at arbejde sammen med forskellige faggrupper og med de frivillige. De frivillige er en meget stor ressource, som betyder meget i dagligdagen – både for mig og for vores patienter.

Det sker naturligvis, at jeg møder en patient her, som jeg kender udefra. I de tilfælde lader jeg det altid være op til patienten, om han eller hun har lyst til kontakt. For mig er det helt naturligt. Vi kan alle sammen ende med at få brug for plejen på hospice, og jeg kan da kun glæde mig over, at de er kommet lige præcis til Svanevig”.